ELECTRIC PEACE – YOU’RE GOING TO HELL (EP)

 

“Do Me A Favour: Tell Me You Hate Me / You’re Going To Hell”

‘Electric Peace’ is de naam van een psychedelische punkrockformatie uit Reseda nabij Los Angeles, Californië. De groep bestaat uit bassist en leadzanger Brian Kild, gitarist Greg Welsh en drummer Jay Ziskrout. Ze waren actief van 1982 tot 1989 toen Greg Welsh overleed aan Aids in 1990. In 1994 belandde Brian Kild in de gevangenis waar hij samen met de in 2004 aan een hartaanval overleden soul- en funkartiest Rick James zat opgesloten. Ook Kild was nadien geen zorgeloos leven beschoren want hij werd in 2014 op straat neergeschoten geschoten met kogels in een arm en een been, een afrekening die hij op miraculeuze wijze heeft overleefd.

Van ’Electric Peace’ verschijnt nu een vier tracks tellende EP onder de titel “You’re Going To Hell”, zo vernoemd naar de eerste psychedelische rocktrack van de vier songs op het minialbum. Twee van de andere energieke nummers kunt u beluisteren op de bijgevoegde video’s: eerst krijgt u de catchy ‘mystery’-song “Stranded In Love” en daarna het surfrockende nummer “Dinah Might”.

Het vierde nummer “Tell Me You Hate Me” met zijn snerpende gitaarriffs en de albumtiteltrack zijn volgens ons de twee songs die het best aansluiten bij de definitie ‘punkrock’. Aan de opname van deze plaat werkten naast de drie vernoemde bandleden ook twee backing vocalisten mee: Chuck Harter en Doby Daenger. Deze punkrockgroep kreeg indertijd veel airplay op collegeradio’s en op niet-commerciële radiostations in de Verenigde Staten. Of dat ook in 2021 nog het geval zal zijn durven we hier toch enigszins te betwijfelen, maar ‘time will tell’.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Barred Records

video